Brillen kunnen weer

Tijden veranderen. Ik was altijd een contactlensdrager, maar ik merk dat ik de laatste jaren steeds vaker tijd bespaar en in de ochtend een bril op zet in plaats van een veel te vroege worstelpartij aan te gaan met mijn daglenzen. Brillen zijn de laatste jaren populairder en je ziet steeds meer mensen met trots hun bril dragen. De modellen en kleuren zijn dan ook een stuk leuker dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Ook is een goede bril tegenwoordig veel betaalbaarder. Zo kan ik me nog goed herinneren dat mijn ouders ooit bijna 900 ouderwetse guldens moesten betalen voor mijn allereerste bril. Uit pure ijdelheid ben ik ooit overgestapt op het dragen van contactlenzen. Zowel brillen als contactlenzen hebben hun voor- en nadelen. Persoonlijk bieden daglenzen voor mij de meeste comfort. Deze wissel ik dan geregeld af met één van mijn brillen en 's avonds draag ik thuis sowieso altijd een bril. Wanneer je in een stoffige omgeving bent of je je in een zeer droge lucht begeeft biedt het dragen van een bril weer meer comfort dan het dragen van contactlenzen. Ook blijken niet alle ogen geschikt te zijn voor contactlenzen en kunnen sommige mensen er niet aan wennen.  

Waar kopen we onze brillen?

Tegenwoordig worden we op TV overstelpt met acties van allerhande acties van opticiens al dan niet met hulp van een vaak veel te irritante BN-er. De meeste ouderwetse kleine zelfstandige opticiens zijn inmiddels verdreven door de grote franchiseketens en tegenwoordig kun je jouw nieuwe bril gewoon online bestellen tegen soms idioot lage prijzen. Zo koop je tegenwoordig al een complete nieuwe bril op sterkte voor 25 Euro.  

Hip en modieus

Brillen zijn dus weer hip. Het aanbod reikt van merkbrillen, huismerkbrillen tot lowbudgetbrillen. Ze zijn er in alle kleuren en vormen en gaan mee met de mode. Het tijdperk van de metalen ziekenfondsbrilletjes en cliché harsbruine monturen is definitief voorbij. Al zijn de laatste af en toe ineens weer in de mode. Of je nu kiest voor contactlenzen, een hippe merkbril of voor een simpele bril van de opticiens' huismerk, zorg in ieder geval dat je regelmatig een oogmeting laat doen door een gediplomeerd opticien. Met regelmatig bedoel ik elke twee jaren of in ieder geval bij aanschaf van een nieuwe bril of contactlenzen. De sterkte die je nodig hebt kan namelijk met de tijd veranderen. Naar mijn mening moeten we voor onze brillen dan ook naar de opticien en kunnen we daarna altijd nog een extra bril of zonnebril online kopen. Zo weet je in ieder geval zeker dat jouw nieuwe bril voldoet aan de sterkte en overige parameters die je op dat moment nodig hebt. Uiteindelijk heb je maar één paar ogen. Wees er dus zuinig op!

Over ons

Blog over opticiens

Hallo ik ben Anneke en geïnteresseerd in bepaalde beroepen, waar ik sinds kort regelmatig een blog over publiceer. Het beroep opticien is een voorbeeld waar ik in de toekomst over zal schrijven. Opticiens zijn niet meer weg te denken. Vroeger gingen we naar de oogarts maar tegenwoordig is een bezoekje aan de opticien snel gemaakt. Zelf heb ik jaren een bril gedragen maar ben sinds kort overgegaan op lenzen. Mijn opticien kon mij hier alles over vertellen en met al deze kennis kan ik weer een prima blog schrijven. Ik vind het leuk om mensen te voorzien van alle informatie omtrent brillen en ooglenzen. Draag je een bril of ben je van plan om in de toekomst over te gaan op lenzen, dan is het een aanrader om mijn blog over opticiens in de gaten te houden.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

12 april 2018
Tijden veranderen. Ik was altijd een contactlensdrager, maar ik merk dat ik de laatste jaren steeds vaker tijd bespaar en in de ochtend een bril op ze

5 april 2018
Naar mate mensen ouder worden, gaan de ogen in veel gevallen in zekere mate achteruit. Het zicht van de een is minder op de verre afstand, het is een

3 april 2018
Omschrijving De audicien is een persoon die op professionele en beroepsmatige wijze de functies van je gehoor test. De audicien doet dit door middel v